Удареното от мълния на стадиона в Русе момче е било изведено

...
Удареното от мълния на стадиона в Русе момче е било изведено
Коментари Харесай

Удареното от мълния в Русе дете е изведено от медикаментозната кома

Удареното от гръмотевица на стадиона в Русе момче е било изведено преди обяд от медикаментозния сън, като дишането му е възобновено. То е екстубирано и оставено под наблюдаване. 

Лекарите от Университетската болница " Медика " в Русе не престават да се борят за живота му и възстановянето му. Това оповестиха през днешния ден от пресцентъра на лечебното заведение. 

" С течение на времето момчето стартира да става контактно и съответно ", обясниха от болничното заведение.

Със съдействието на Министерството на здравеопазването е осъществен консулт по телефона с доктор Христо Пседерски от детска реанимация в болница " Пирогов " в София. Според специалиста държанието на лекуващите екипи е вярно и не се постанова все още детето да бъде превозено в друго лечебно заведение.

" Все още битката за живота на детето продължава, защото медиците се борят с затруднения от увредите от мълнията. Продължава се лекуването, проучванията и консултите със експерти ", прецизират от болницата. 

Мълния порази през вчерашния ден две 11-годишни деца, които са част от школата на футболния клуб Дунав, до момента в който упражняваха. Едното момче умря по-късно в болница - макар напъните на лекарите да го спасят, а другото е в тежко положение. От футболния клуб " Дунав " показаха своите съболезнования и обясниха, че ако е имало индикация за стихия, тренировката е щяла да бъде прекъсната. Концесионерът на спортната база доктор Симеон Симеонов разяснява, че на стадиона има гръмоотводи, които действат, минали са през съответните замервания. 
Започва и инспекция. Целта е да се откри положението на мълниезащитната система въз основата. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР